Bokashi - Produktinformation

Visste du att vi är Finlands bokashipionjärer här i bokashins hemstad Lovisa?

 

Vi tillverkar finskt bokashiströ som är ett torrt effektivt och hållbart strö.

Här tillverkas även EMa Mikroblösning, ett probiotiskt tillskott av aktivt EM för alla växter och för fermentering av organiskt material.

 

Vi har undervisat och gett råd om bokashis grunder och delat med oss av tips allt sedan år 2015, då vi vill att alla ska våga ta sitt första steg med bokashi, och även lyckas med det.

 

Bokashi, eller återvinning av bioavfall genom fermentering, är ett revolutionerande sätt att omvandla bioavfall till jord snabbt, enkelt och ekologiskt i ditt eget kök. 

Vi hjälper dig - instruktioner

På vår Bokashi Garden hemsida hittar du all information du behöver för att börja göra bokashi. Vi kommer också att berätta hur du använder bokashi i din trädgård och får friska, välmående och skördgivander växter.

Bokashi är verkligen ett steg mot en mer ekologisk riktning! Vi kommer också att berätta vad EM är och hur dessa kan användas på bästa sätt i din trädgård och hur du kan få friska, välmående och skörderika växter. Vad är Bokashi och levande jord? Du hittar svaren här.

Här under denna rubrik kommer vi att fylla på med infosidor om olika kategorier.

Vi har själva bokashifermenteringen, EMa mikroblösningens användningsområden, fermentering av hästgödsel, äppel, löv och gräsklipp.

 

Lär dig bokashi enligt grundprinciperna och lyckas!

Under Bokashins ABC hittar du de flesta ord förklarade, för bokashin har givetvis sitt eget ordförråd, och det kan vara ibland lite förvirrande att veta vad alla förkortningar och orduttryck betyder.

Du hittar även information om hur du gör ditt eget bokashiströ hemma.

Hur gör man?

I videon visas kort hur man kommer igång.

Vi kommer att göra en skilld artikel mer ingående, om hur bokashi görs på bästa möjliga sätt för att få en bra jord till sitt odlingsland.

Bokashigarden.se

Pripaks Ky

Lappträskvägen 343

07900 Lovisa

FINLAND

info@bokashigarden.se

+358 44 5662745

VAT nummer FI05126526