Nässelvatten som doftar gott? Javisst!

Att göra nässelvatten är en bra grej, då man vill tillföra kväve till sina växter. Men visst kan rötat nässelvatten lukta alldeles förskräckligt!

Därför kan man istället fermentera nässelvatten, och förutom att det doftar svartvinbärssaft, är det så himla mycket bättre för växterna!

 

I videon nedan visar man hur man fermenterar nässlor med EMa och rörsockermelass.

Ett recept på fermenterade nässlor med bokashiströ är på kommande, men där gäller bokashiprincipen egentligen, dvs i lufttät behållare utan tillsatt vatten.

 

 

Fermentera i vatten, med EMa och melass:

 

  • Plocka en hink nässlor och häll på 10 liter vatten.
  • Blanda i det ljumma vattnet 2dl aktiverat EMa samt 2 dl melass.
  • Lägg silen utanpå nässlorna och tryck ner.
  • Lägg locket på och låt stå 10 dagar ute i skuggan.
  • Tappa upp via kranen.
  • Späd ut det väldigt kväve- och näringsrika mikrobfyllda fermenterade elixirit med 1 del elixir till 100 delar vatten.

Nässelväxtdelarna är välfermenterade, och kan användas direkt i jorden, som täckmaterial i trädgården eller läggas i komposten.

Bokashigarden.se

Pripaks Ky

Lappträskvägen 343

07900 Lovisa

FINLAND

info@bokashigarden.se

+358 44 5662745

VAT nummer FI05126526