Att göra nässelvatten är en bra grej, då man vill tillföra kväve till sina växter. Men visst kan rötat nässelvatten lukta alldeles förskräckligt!
Därför kan man istället fermentera nässelvatten, och förutom att det doftar svartvinbärssaft, är det så himla mycket bättre för växterna!
I videon nedan visar man hur man fermenterar nässlor med EMa och rörsockermelass.
Ett recept på fermenterade nässlor med bokashiströ är på kommande, men där gäller bokashiprincipen egentligen, dvs i lufttät behållare utan tillsatt vatten.
Fermentera i vatten, med EMa och melass:
Nässelväxtdelarna är välfermenterade, och kan användas direkt i jorden, som täckmaterial i trädgården eller läggas i komposten.
För mer tips och råd angående Nässelvattnet, titta i Facebook-gruppen BOKASHIFORUMET
1. Fel val av avfall
2. Otillräcklig användning av bokashiströ
3. Slarvig tillplattning
4. Försummar lockets täthet
5. För sällan upptappat lakvatten
6. För långt uppehåll mellan påfyllningarna
7. Felaktig lagringstemperatur
8. Bioavfall som är för blött
9. Försummar fermenteringen
10. Mögelbildning
Hur undviker du misstagen?
Bokashigarden.se
Pripaks Ky
Lappträskvägen 343
07900 Lovisa
FINLAND
info@bokashigarden.se
+358 44 5662745
VAT nummer FI05126526